Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Chocoladereep
© Robine van Tilburg

Met M&M's en Maltesers!

RECEPT: dé ultieme chocoladereep

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze ultieme, gigantische chocoladereep maken is zó gemakkelijk, dat jij ze ook wil maken. Chocolade in de oven smelten? Doen!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor een gigantische chocoladereep (in stukken te breken 😉 ):

  • 200 g pure chocolade in een reep
  • 400 g melkchocolade in 2 repen
  • 400 g witte chocolade in 2 repen
  • M&M’s
  • Maltesers

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 80 °C.
  2. Leg je vijf chocoladerepen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schuif je chocoladerepen voor 10 minuten in de oven, totdat ze helemaal gesmolten zijn.
  4. Neem er een tandenstoker bij en beweeg hem door de lengte en breedte om een swirlpatroon te maken door je gesmolten repen. Stop wanneer je tevreden bent over je patroon. Je chocoladerepen zijn nu in elkaar versmolten tot één grote reep.
  5. Hak M&M’s en Maltesers (of iets anders dat je lekker vindt) in stukjes en strooi ze over je gigantische chocoladereep.
  6. Zet het geheel een uurtje in de koelkast om uit te harden.
  7. Breek je monsterreep in stukken.
  8. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Meer Koekenbak-recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '