Robine van Tilburg
chef online
chef online
11 February 2024
Bijgewerkt: 11 February 2024
Deze ultieme, gigantische chocoladereep maken is zó gemakkelijk, dat jij ze ook wil maken. Chocolade in de oven smelten? Doen!
Dit heb je nodig voor een gigantische chocoladereep (in stukken te breken 😉 ):
- 200 g pure chocolade in een reep
- 400 g melkchocolade in 2 repen
- 400 g witte chocolade in 2 repen
- M&M’s
- Maltesers
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 80 °C.
- Leg je vijf chocoladerepen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schuif je chocoladerepen voor 10 minuten in de oven, totdat ze helemaal gesmolten zijn.
- Neem er een tandenstoker bij en beweeg hem door de lengte en breedte om een swirlpatroon te maken door je gesmolten repen. Stop wanneer je tevreden bent over je patroon. Je chocoladerepen zijn nu in elkaar versmolten tot één grote reep.
- Hak M&M’s en Maltesers (of iets anders dat je lekker vindt) in stukjes en strooi ze over je gigantische chocoladereep.
- Zet het geheel een uurtje in de koelkast om uit te harden.
- Breek je monsterreep in stukken.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Meer Koekenbak-recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier